Sposób przygotowania

Soczewicę gotować w lekko osolonej wodzie przez 25 minut. Osączyć.

Do rondla przełożyć pomidory krojone bez skórki, pastę paprykową, cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przyprawy: sól, pieprz czarny i bazylię. Dodać wywar mięsno-warzywny i gotować przez 15 minut. Przestudzić. Zmiksować za pomocą blendera, aby sos miał jednolitą konsystencję.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z 1 cebulą i ugotowaną soczewicą. Do masy dodać poszatkowaną kapustę pekińską, posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz sól, pieprz czarny i przyprawę do mięsa mielonego (ilość wedle uznania). Wszystkie składniki połączyć. Z masy formułować podłużne kotleciki i piec na rozgrzanym oleju ryżowym. Przełożyć do rondla ze sosem. Dusić pod przykryciem przez 20 minut.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowicie wyglądają;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Zjadłbym takich kotlecików:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    muszą być bardzo smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    rewelacyjne kotleciki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    zgodzę się :) wyglądają apetycznie...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł; bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !