Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z boczkiem i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 4 plastry
polędwica 4 plastry
szpinak mrozony w kostkach 8 szt.
jajko 2 szt.
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
mleko 100 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z boczkiem i jajkiem

Boczek i polędwicę pokroić w kostkę i usmazyć na łyzce oleju. Dodać szpinak, dusic aż do odparowania. ! łyżeczkę skrobi rozmieszać w mleku, dodać 2 jajka, wymieszać. Wlać na uduszony szpinak, doprawic sola i pieprzem, masa jajeczna musi sie lekko ściąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 04.05.2012 07:02
super
Sylwia56
Sylwia56 12.06.2011 00:39
musi być pyszne
Jolanta_P-S 02.03.2011 16:43
musiałam zrobić miejsce w zamrażarce;)
pacpaw 02.03.2011 15:54
szpinak opanował kuchnię :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak