Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy ostry do pizzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kefir 100 mililitrów
czosnek 2 żąbki
Czosnek suszony Prymat 0.5 łyzeczki
chili szczypta
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy ostry do pizzy

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praske. Do kefiru dodajemy czosnek przecisnięty i granuklowany mieszamy. Dodajemy bazylię i chilli . Odstawiamy na godzine do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak