Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 16dag
woda 1 filiżanka
cukier 6 dag
rodzynki 6 dag
jaja 5
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy

Ryż ugotować do miękkości na wodzie z dodatkiem masła. Cukier utrzeć z żółtkami, dać ryż, rodzynki i pianę z białek, wszystko wymieszać i gotować w budyniowej formie 1,1/2 godziny. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 11.12.2011 00:00
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak