Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z goszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka 4 łyżki
śmietana 2/3 szklanki
groszek konserwowy 200g
żółty twardy ser 60g
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z goszkiem

Umyte i wyporcjowane filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Następnie oprószamy mąką, podsmażamy z obu stron i dosmażamy kilka minut. Następnie wykładamy do naczynia do zapiekania i rybę obkładamy groszkiem, zalewamy śmietaną wymieszaną z posiekaną natka pietruszki i przyprawami. posypujemy startym serem i zapiekamy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak