Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
cukier 1/2 szklanka
jaja 2 sztuki
miód 25 dag
mleko 6 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
masło 12,5 dag
dżem 12,5 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 torebki
marmolada 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka z marmoladą

Tłuszcz, cukier, miód i kakao zagotować.
Po wystygnięciu dodawać pozostałe składniki: żółtka, mleko, dżem, przyprawę, mąkę z sodą i utrzeć na jednolitą masę.
Na końcu dodać pianę z białek.
Piec w temp. 180*C ok. 20 minut.

Po wystudzeniu podzielić na dwie części, posmarować marmoladą i złożyć razem.
Pokroić w kwadraty o boku 3 cm.
Boki ciasteczek smarować polewą kakaową i obtoczyć w mielonych orzechach włoskich, wierzch ciasteczka również posmarować polewą i udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.08.2011 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak