Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wrocławski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
pomidory 3
kapary 30g
sól
pieprz
sok z cytryny
sardynki (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wrocławski

Orzechy należy sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na cząstki, które łączymy z rozdrobnionymi sardynkami, opłukanymi kaparami, majonezem i śmietana. Całość mieszamy i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak