Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka z kremem migdałowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąka 20 dag
cukier 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
miód 25 dag dag
mleko 6 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 1 łyzka
dżem 12,5 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 paczki
Krem:
masło 1 kostka
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 20 dag
kefir 3 łyżki
olejek migdałowy 1/2 łyzeczki
masło 12.5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka z kremem migdałowym

Tłuszcz, miód, cukier i kakao zagotować.
Po wystygnięciu dodawać pozostałe składniki: żółtka, dżem, przyprawę, mąkę z sodą ucierając na jednolitą masę.
Na końcu dodajemy pianę z białek lekko mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem.
Piec w piekarniku 180*C przez ok. 20 min.
Wystudzić a w tym czasie ucieramy krem.

Tłuszcz ucieramy do białości dodajemy cukier puder, kefir, olejek.

Ciasto przekroić na pół. Jedną część smarujemy połową kremu i przykrywamy drugą częścią ciasta (praktyczna rada-glazurę ciasta układamy po zewnętrznej stronie).

Złożone ciasto kroimy na kwadraty o boku 3 cm.
Boki każdego ciasteczka smarujemy pozostałym kremem i obtaczamy w kokosie, wierzch polewamy polewą czekoladową i dekorujemy orzechem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak