Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
ryż 3/4 szklanki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
żółty ser starty wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana cukinia

Cukinię pokroić na plastry o grubości ok 2,5 - 3 cm. Obrać ze skórki i oczyścić z nasion. Do mięsa dodać ugotowany na sypko ryż, drobno pokrojoną cebulę, jajko. Zagnieść masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełniać krążki z cukinii formując na wierzchu małe kopczyki. Cukinię układać na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok 30 minut. Obsypać żółtym serem i dalej zapiekać do miękkości cukinii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 20.06.2011 08:03
świetne! (głosik)
goofy9 02.06.2011 15:37
w składnikach nie ma podanej ilości mięsa, ile go powinno być ?
goofy9 02.06.2011 15:36
wygląda fantastycznie
accee 20.04.2011 22:33
Polecam
aginaa 02.03.2011 13:26
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak