Sposób przygotowania

Cukinię pokroić na plastry o grubości ok 2,5 - 3 cm. Obrać ze skórki i oczyścić z nasion. Do mięsa dodać ugotowany na sypko ryż, drobno pokrojoną cebulę, jajko. Zagnieść masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełniać krążki z cukinii formując na wierzchu małe kopczyki. Cukinię układać na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok 30 minut. Obsypać żółtym serem i dalej zapiekać do miękkości cukinii.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pomyslowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda fantastycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    w składnikach nie ma podanej ilości mięsa, ile go powinno być ?
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetne! (głosik)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !