Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kalarepki według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 6 średnich
ziemniaki 80 dkg
smalec 5 dkg
mąka 5 dkg
cebula 1 mała
cukier 1 łyżeczka
kostka rosołowa
sól
kości schabowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kalarepki według Agi

Kości płuczemy i dotujemy.Gdy mięso będzie miękkie,wyjmujemy kości z wywaru i obieramy z mięsa.Ziemniaki myjemy,obieramy,kroimy w kostkę.Kalarepki płuczemy,obieramy i kroimy w kostkę.Kalarepkę i ziemniaki łączymy z wywarem i gotujemy do miękkości(doprawiamy solą i cukrem).Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową.Zagęszczamy zasmażką ze smalcu,mąki i cebuli pokrojonej w drobną kosteczkę.Całość zagotowujemy i odstawiamy z ognia.Do zupy dodajemy obrane z kości mięso i przyprawiamy solą i pieprzem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.01.2012 10:13
pycha
teresa18 24.06.2011 19:49
super
ronald88 02.06.2011 14:07
super
Edyta38 14.03.2011 21:01
kalarepki pycha
kanu83 12.03.2011 21:26
Pychaa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak