Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
wędzony boczek 4 plastry
masło 2 łyżki
olej 4 łyżki
cebula
sól
pieprz
sok winogronowy 4 łyżki
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w boczku

polędwiczki przekroić na połowę.natrzeć solą,pieprzem i estragonem.posmarować olejem i odstawić na pół godz.do lodówki.każdą polędwiczkę zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką.na patelni rozgrzać olej z masłem i obsmażyć kawałki polędwiczki.następnie dodać do nich pokrojoną cebulkę i cząstki jabłek.dusić na małym ogniu od czasu do czasu skrapiać sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.09.2011 00:27
super
Edyta38 24.04.2011 07:13
to jest to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak