Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Apetyczna Sola

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z soli 800 gram
mąka pszenna 120 gram
piwo 1 szklanka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
ziemniaki ugotowane 600 gram
buraczki konserwowe 500 gram
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Apetyczna Sola

250 gram mąki pszennej miksujemy z 3 żółtkami (przepiórcze lepiej smakują niż tradycyjne w tej potrawie), szklanką ciemnego piwa i łyżką oleju. Białka ze szczyptą soli morskiej Prymat ubijamy na sztywną pianę. Wszystko mieszamy. Filety z Soli kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Rybę zanurzamy w przygotowanej masie i smażymy obustronnie. Podajemy ją z ziemniakami i buraczkami Smak. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.02.2013 01:09
pycha
Bernadeta1 09.02.2013 01:09
pycha
kate.500 21.11.2011 08:00
b. lubie rybki
anja3107 16.11.2011 18:47
super
Emiliozo 03.11.2011 18:24
świetna na piątek
Rybciia 19.08.2011 16:23
pycha
stokrotka 17.08.2011 17:34
mniam...
joanna77 05.08.2011 10:41
pyszności
ronald88 22.07.2011 19:09
super
Halusia 13.06.2011 06:52
oj, apetyczna, apetyczna...
Kuchareczekjeden 02.06.2011 19:48
smakowite
ronald88 11.05.2011 21:51
pycha
AgaS10 05.05.2011 12:04
pyszna rybka:)
ronald88 22.04.2011 20:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak