Sposób przygotowania

Udka umyć, włożyć do dużego garnka i zapełnić go wodą do 3/4 objętości. Posolić i gotować przez ok 2 godziny na małym ogniu. Fasolę opłukać, zalać 1 szklanką wody, posolić i zagotować. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wywaru z kurczaka dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zagotować i dodać fasolkę i zmiażdżony czosnek, a po 5 minutach starte buraczki, Zagotować. Wlać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny barszczyk
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny barszczyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    piękny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    świetna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !