Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg.
kajzerka 1
mleko 3/4 szkl
cebula 1
jajko 5
marchewka 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: klops wieprzowy

jajka ugotować na twardo,obrać.marchewki ugotować na pół miękko,obrać.bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.mięso pokroić na kawałki,przepuścić przez maszynkę razem z cebulą i bułką.mięso wyrobić z surowym jajkiem,doprawić.uformować z masy kwadrat,wzdłuż na środku ułożyć ugotowane jajka,obok nich marchewki i uformować rulon dokładnie zlepić końce.klops obtoczyć w bułce,ułożyć w brytfannie posypać wiórkami masła i piec ok.45min.pod koniec pieczenia posmarować śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 01.03.2011 15:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak