Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnych porzeczek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1 kilogram
cukier 0,75 kilograma
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnych porzeczek

Porzeczki przebrać. Następnie zalać w słoju porzeczki wódką na 1,5 miesiąca odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Potem zlać samą wódkę do drugiego słoja. A porzeczki zasypać cukrem. Wymieszać. Po kolejny miesiącu połączyć porzeczki z wódką. I odstawić na 3 tygodnie. Po tym czasie przecedzić przez gazę alkohol i zlewać do butelek lub karafek.
Na zdjęciu nalewka w karafce po babci z kurką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.12.2012 00:35
dobra
Iwusia 18.09.2011 23:20
naleweczka domowa, coś wspaniałego
Emilia21 20.08.2011 09:08
super
RenataZ-et 22.09.2010 21:04
Zdecydowanie to coś dla mnie... ;)
Karolcia12 16.09.2010 21:48
pięknie wygląda
plocia 15.09.2010 19:35
oo to może być naprawę pyszne
justyna111 14.09.2010 17:02
idealna na zimne wieczory
Lidia11 14.09.2010 15:04
hmm musi byc smaczna
Mariposas 07.07.2010 09:00
Oj tak, pewnie bardzo smakowita
Kate131 05.06.2010 07:47
może być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak