Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po neapolitańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 400 g
czosnek 2 ząbki
DUŻY POR 1 szt
natka pietruszki 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
pomidory 600 g
tarty ser 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po neapolitańsku

Makaron ugotować w osolonej wodzie ,przyrządzić sos ;w oliwie usmażyć bardzo drobno posiekany czosnek ,pietruszkę i por,pomidory udusić w małej ilości wody z odrobiną masła,przetrzeć przez sito i połączyć z usmażonymi jarzynami ,makaron polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak