Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 500 g
mąka 250 g
mleko 1.5 l
sól odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza na gorąco

W małej ilości zimnego mleka wymieszać kukurydzę ,wlać następnie do mleka wrzącego ,wymieszać i pozostawić na kilka godzin,następnie na patelni stopić masło i całość smażyć,ciągle mieszając ,aby potrawa nie była sucha można ewentualnie dodać odrobinę mleka,jeść gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.05.2012 22:52
smaczny dodatek
Natalka1 06.07.2011 11:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak