Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
czosnek ząbki 3 sztuki
Kucharek SMAK LATA 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana

Golonkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Stopniowo dodajemy ziele angielskie, czarny mielony pieprz (Prymat) oraz uniwersalną przyprawę Kucharek. Gdy mięso będzie miękkie odsączamy je z wrzątku i odstawiamy na chwilę. Golonkę kajamy i serwujemy ze zwykłym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 22.07.2012 20:17
pyszności
halina17 10.04.2012 22:21
dobra golonka
Rybciia 24.03.2012 18:54
super!!!
Wiesława1 10.02.2012 16:31
super
malaczarna23 11.01.2012 20:25
pycha
anja3107 01.12.2011 11:03
pyszna
Dorian 24.10.2011 11:10
pycha
joanna77 21.07.2011 13:25
fajna
Dorota59 15.06.2011 12:15
uwielbiam
Kopiko1983 15.06.2011 06:24
Pyszne danie!!!
Kuchareczekjeden 06.06.2011 10:20
super
Robert10 03.06.2011 13:17
ach, chodzi za mną taka goloneczka
ronald88 11.05.2011 21:51
pycha
AgaS10 21.04.2011 05:43
świetne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak