Sposób przygotowania

Pierś z kurczak kroimy w słupki, doprawiamy solą, pieprzem, chili w proszku oraz sosem sojowym i oliwą, mieszamy i odstawiamy na ok 10 minut.

Cebulę kroimy w piórka, marchwekę w słupki a grzyby mun przygotowujemy według przepisu na opakowaniu a następnie kroimy w cienkie paseczki.

Imbir obieramy ze skórki i też kroimy w słupki.

Na patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy pierś z kurczaka następnie dodajemy pokrojone warzywa, mieszamy i chwilę smażymy na dużym ogniu.

Po około minucie zmniejszamy ogień i dolewamy 2 szklanki wody.

Dusimy wszystko razem do momentu aż marchewka będzie miękkawa.

Następnie zaprawiamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną z zimną wodą i dodajemy pokrojoną w paski kapustę pekińską. Gotujemy jeszce ok minuty.

Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam takie dania
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ochoty mi narobilas :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ostatnio bardzo polubiłam chińskie dania. Mogłabym je jeść na okrągło.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kecaj0075

    Gdzie kupić grzyby mun?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !