Sposób przygotowania

Kaczkę dzielimy na mniejsze kawałki, a następnie namaczamy w wodzie. Po godzinie wkładamy je do garnka z wodą i gotujemy, gdy tylko kaczka zacznie się gotować zbieramy wszystkie brudy(czasem kilkakrotnie). Następnie dorzucamy po 20 dag marchewki i pietruszki i 10 dag selera i pora. Rosołek doprawiamy również odrobiną uniwersalnej przyprawy Kucharek Smak Wiosny, soli ziołowej Prymat i czarnego mielonego pieprzu Prymat. Rosołek będzie gotowy wyłącznie wtedy gdy kaszka będzie miękka. Podawać go z wcześniej ugotowanym makaronem nitki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Rosołek jest pycha !!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha,uwielbiam kaczkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszny rosołek!
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszny rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super przepis sprawdzomy
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja kaczorkom mówię tak ! hihi....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    z kaczki dawno nie jadlam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie jadłem jeszcze z kaczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    ja również nie jadłam jeszcze takiego rosołu z kaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    musiał być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    nigdy takiego nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !