Sposób przygotowania

Gotujemy 1/2 litra wody i zaparzamy kawę.
Kawa musi być bardzo mocna.
Dodajemy cukier i dobrze mieszamy pozostawiamy do ochłodzenia.

Kiedy płyn jest zimny wkładamy go do zamrażalnika na około 30 minut, aby był bardzo dobrze schłodzony.

W między czasie przygotowujemy bitą śmietanę z śmietany kremówki i cukru wanilinowego.

Kiedy kawa jest już gotowa wlewamy ją do wysokich szklanek, dodajemy gałkę lodów i dekorujemy bitą śmietaną.
Wierzch posypujemy kakao.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię takie coś.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    błogi smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    ja kawosz to mi sie podoba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !