Sposób przygotowania

Młode pędy zbieramy w maju.Dokładnie myjemy,wkładamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy około 2 godziny i odlewamy powstały wywar.Wywar przelewamy do garnka,odmierzamy ilość płynu.Na każdy litr dajemy kilo cukru.Gotujemy na wolniutkim ogniu około 3 godziny.Gorący syrop przelewamy do butelek i dobrze zakręcamy.Taki syrop można stosować przy przeziębieniu lub dodawać do herbaty.Polecam.My robimy co rok:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    naturalny syrop na kaszel super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Bardzo dobry i skuteczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super, nigdy czegoś takiego nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    muszę koniecznie spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny i zdrowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    kiedyś moja mama to robiła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !