Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosnowy syropek według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode pędy z sosny
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sosnowy syropek według Agi

Młode pędy zbieramy w maju.Dokładnie myjemy,wkładamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy około 2 godziny i odlewamy powstały wywar.Wywar przelewamy do garnka,odmierzamy ilość płynu.Na każdy litr dajemy kilo cukru.Gotujemy na wolniutkim ogniu około 3 godziny.Gorący syrop przelewamy do butelek i dobrze zakręcamy.Taki syrop można stosować przy przeziębieniu lub dodawać do herbaty.Polecam.My robimy co rok:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 17.04.2012 08:22
kiedyś moja mama to robiła
Goya 21.02.2012 21:02
super
Ada-Gaba 30.12.2011 21:15
pyszny i zdrowy
Krystyna32 28.12.2011 10:08
super
calliope 29.11.2011 09:44
muszę koniecznie spróbować :)
leonkot 22.10.2011 15:36
super, nigdy czegoś takiego nie robiłam
Rybciia 21.09.2011 12:32
super!
Halusia 25.06.2011 22:13
Bardzo dobry i skuteczny!
ronald88 24.05.2011 09:17
pycha
Grazyna0211 02.05.2011 14:13
naturalny syrop na kaszel super!
Justyna Jussstiii 21.04.2011 13:05
super
kanu83 20.03.2011 22:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak