Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 30 dag
ziemniaki 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z żeberkami

Żeberka umyć, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować aż mięso będzie odpowiednio miękkie. Używając łyżki cedzakowej wyjąć żeberka, odstawić. Do gotującego się wywaru dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, powoli gotować. W międzyczasie z żeberek usunąć kości, mięso podzielić na porcje. Gdy ziemniaki będą „dochodzić” dodać mięso, skorygować smak przyprawami i po kilku minutach podawać. Przed podaniem na talerze dodać zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 19.03.2011 17:05
BARDZO FAJNA
rosik93 02.03.2011 23:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak