Sposób przygotowania

Mango obieramy i oddzielamy miąższ od pestki, miąższ miksujemy na jednolitą masę. Ananasa kroimy w 1/5 plasterka, banana w plasterki. Śmietanę ubijamy, nie na bardzo sztywno i dodajemy miąższ z mango, z tym, że zostawiamy sobie łyżkę melasy do dekorowania pucharków. Mieszamy dokładnie śmietanę z mango i dosypujemy zawartość torebki cukru waniliowego. Wiórki kokosowe prażymy na patelni, mieszając, aż uzyskamy lekko brązowy kolor.

W wysokim, cienkim pucharku układamy warstwami:
- ananas,
- banan,
- masa śmietanowo/mangowa,
- odrobina wiórków
i tak do napełnienia kielichów. Na wierzchu sypiemy wiórki, robimy kleksa z mango i kładziemy listek mięty

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !