Sposób przygotowania

Mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem.

Jajka, kefir, sok pomarańczowy i ostudzone masło mieszamy dokładnie w drugiej miseczce.

Łączymy suche składniki z mokrymi oraz skórką otartą z dużej pomarańczy (należy najpierw spażyć skórkę wrzątkiem) i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    ładnie podane :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !