Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z soczewica

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 szt
cebule 2 sztuki
marchewki 3 sztuki
PUSZKA POMIDORÓW 1 szt
czosnek 3 zabki
frakfurterki 50 dkg
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia do smazenia
soczewica 50 (zielona i czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z soczewica

soczewice pluczemy,gotujemy w osolonej wodzie na malym ogniu.odcedzamy.czosnek obieramy i przeciskamy przez praske.kielbaski kroimy w kawalki i smazymy z czosnkiem.
Cebule obieramy i kroimy w talarki.Smazymy na oleju.Marchewki i selera obieramy,myjemy i kroimy.Wkladamy do cebuli i dusimy do miekkosci.Dodajemy pomidory,kielbaski i czosnek.Mieszamy z soczewica.Doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 16.09.2010 19:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak