Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z zieleniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka 2/3 szkl
cebula 1 szt
boczek wędzony 5 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
koperek 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z zieleniną

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Dodać usmażoną posiekaną cebulę z bardzo drobno pokrojonym boczkiem, jajko, mąkę, bułkę tartą, szczypiorek i koperek. przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagnieść ciasto. Na stolnicy uformować wałek, pokroić jak kopytka. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Po wypłynięciu na wierzch, wyjmować łyżką cedzakową. Podawać do mięs i sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 18.02.2013 10:16
świetne na smaczny obiad:)
IlonaAlbertos 14.12.2012 21:05
Fajne połączenie, lubię takie.
kuklik 02.12.2012 12:05
fajne
Seba 07.09.2012 17:22
pycha
Iwona51
Iwona51 03.02.2012 10:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak