Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Dodać usmażoną posiekaną cebulę z bardzo drobno pokrojonym boczkiem, jajko, mąkę, bułkę tartą, szczypiorek i koperek. przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagnieść ciasto. Na stolnicy uformować wałek, pokroić jak kopytka. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Po wypłynięciu na wierzch, wyjmować łyżką cedzakową. Podawać do mięs i sosów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie, lubię takie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    świetne na smaczny obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !