Sposób przygotowania

Grzyby pokruszyć i namoczyć na kilka godzin. 1 litr wody zagotować, dodać liść laurowy, utartą na tarce o dużych otworach marchew i pietruszkę, grzyby, pokrojony por, sól i gotować około 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do zupy i gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą. Zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem okrasić utopionym boczkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 5
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo lubię zupę ziemniaczaną ale jadłam bez grzybów
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się to połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !