Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 4 szt
ziemniaki 30 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
smalec 1 łyżka
boczek wędzony 10 dag
mąka 1 łyżka
przyprawa kucharek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Grzyby pokruszyć i namoczyć na kilka godzin. 1 litr wody zagotować, dodać liść laurowy, utartą na tarce o dużych otworach marchew i pietruszkę, grzyby, pokrojony por, sól i gotować około 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do zupy i gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą. Zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem okrasić utopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.05.2013 21:37
Podoba mi się to połączenie.
Urszula5 19.03.2012 13:53
bardzo lubię zupę ziemniaczaną ale jadłam bez grzybów
Wafelek2601 17.03.2012 17:44
pyszna
Iwona51
Iwona51 19.09.2011 12:09
smaczna
Monika193
Monika193 08.09.2011 16:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak