Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierożki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
masło 25 dag
jajko 1 szt
jabłka 1/2 kg
cukier waniliowy 2 łyzeczki
cukier ouder do posypania
cynamon do smaku
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierożki z jabłkami

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przemielony ser, jajko, masło, posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki, oziębić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe cząstki, oprószyć cynamonem. Ciasto rozwałkować na gr 1/2 cm, wycinać krążki, układać jabłka, złożyć na pół i zlepiać pierogi. Ułożyć na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.08.2013 07:13
smaczne pierożki
IlonaAlbertos 27.12.2012 12:15
Zapowiadają się bardzo apetycznie.
Iwusia 01.04.2012 23:27
uwielbiam każde pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak