Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przemielony ser, jajko, masło, posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki, oziębić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe cząstki, oprószyć cynamonem. Ciasto rozwałkować na gr 1/2 cm, wycinać krążki, układać jabłka, złożyć na pół i zlepiać pierogi. Ułożyć na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam każde pierożki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się bardzo apetycznie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne pierożki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !