Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ CIELĘCA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 500 g
polędwica wieprzowa 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ CIELĘCA

Mięso zemleć i połączyć z bułką,jajkiem i przyprawą i natką pietruszki. Polędwicę natrzeć jarzynką i pieprzem, i usmażyć na rozgrzanym oleju (ok. 10 minut) Z masy mięsnej uformować prostokąt na folii aluminiowej, w środku umieścić polędwicę i zwinąć. Do wysmarowanej formy włożyć pieczeń. Piec 50 minut. Podawać na zimno lub na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.03.2011 07:34
doskonała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak