Sposób przygotowania

- Brokuły myjemy, osuszamy. Rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ponownie odcedzamy. Różyczki brokułowe (125g) wkładamy do blendera, dodajemy obrane w całości ząbki czosnku oraz oliwę. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstej masy. Dodajemy suszone oregano oraz pieprz i sól. Miksujemy kilka sekund. Pesto gotowe
- Soczewicę płuczemy dwa razy i gotujemy przez 15-20 minut. Odcedzamy
- Pozostałe brokuły rozkładamy na talerzu sałatkowym,dodajemy umyte i osuszone pomidorki czereśniowe pokrojone na ćwiartki, soczewicę oraz porwaną mozzarellę i podajemy z brokułowym pesto ułożonym na sałatce.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    świetny pomysł!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i nawet bardzo ciekawy :-)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    i zdrowy posiłek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    zachęcająco się prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Pysznie..
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    samo zdrowie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    bardzo pomysłowe :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !