Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos genewski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
mąka 50 g
bulion drobiowy 1 1/2 szkl
wino białe wytrawne 2 łyżki
żółtko jajek 2 zt
masło 25 g
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos genewski

Z połowy masła i całej mąki zrobić zasmażkę ,zdjąć z ognia i ostrożnie rozprowadzić bulionem i winem,gotować sos około 15 min,w tym czasie rozkłócić żółtka z mlekiem,dodać resztę stopionego masła i połączyć z sosem i dokładnie mieszając zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak