Sposób przygotowania

Ryby umyć,rozebrać i wypatroszyć pozostawiając mlecz i ikrę. Przygotowane ryby namoczyć w dużej ilości zimnej wody ok 24 godzin zmieniając wodę kilka razy w tym czasie. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i ostrożnie ją ściągnąć. następnie przekrajać wzdłuż na dwie połówki i usunąć ości. Migdały należy sparzyć, obrać ze skórki i zetrzeć. Ryby układamy w słoju przesypując migdałami i curry, zalewamy oliwą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gotowe!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe śledzie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    śledzik w każdej postaci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !