Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie cesarzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solone ryby 500g
migdały 50g
oliwa
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie cesarzowej

Ryby umyć,rozebrać i wypatroszyć pozostawiając mlecz i ikrę. Przygotowane ryby namoczyć w dużej ilości zimnej wody ok 24 godzin zmieniając wodę kilka razy w tym czasie. Po wymoczeniu rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i ostrożnie ją ściągnąć. następnie przekrajać wzdłuż na dwie połówki i usunąć ości. Migdały należy sparzyć, obrać ze skórki i zetrzeć. Ryby układamy w słoju przesypując migdałami i curry, zalewamy oliwą i pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 02.03.2011 11:40
śledzik w każdej postaci
traktorek 01.03.2011 12:41
ciekawe śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak