Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe z kminkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
wino białe 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 3 ząbi
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżeczka
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe z kminkiem

Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Następnie podlać połową wina, dodać zioła, listek laurowy, kminek, posiekany czosnek, oprószyć solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wlać pozostałe wino rozmieszane z mąka, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.08.2013 13:38
Ciekawe smaki.
olkaaa 24.04.2013 07:34
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 18.02.2012 10:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak