Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Następnie podlać połową wina, dodać zioła, listek laurowy, kminek, posiekany czosnek, oprószyć solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, wlać pozostałe wino rozmieszane z mąka, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe smaki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !