Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kilogram
cukier 1 kilogram
skórka cytrynowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, zasypać cukrem i odstawić, aż puszczą sok. Potem sok zlać. Gotować truskawki 5 minut, zalać sokiem owoce i zagotować.
Obrać skórkę z połowy cytryny i pokroić w centymetrowe paski.Odstawić na 2 godziny, dodać skórkę cytrynową, zagotować, konfitury przekładać do słoików i mocno zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 15.01.2012 15:17
fajne
eli82 16.11.2011 16:28
pycha
Weronika_eM 23.05.2011 15:22
bardzo ciekawe musze sprubowac
Goya 28.02.2011 19:41
pomysłowe
IlonaAlbertos 28.11.2010 22:53
Nie ma to jak domowa konfitura :)
Mati13 14.09.2010 14:11
świetna!:)
sylwiachmiel 07.06.2010 05:24
co roku przygotowuje
Kate131 05.06.2010 07:48
u mnie w domu, taka konfitura najlepiej \"schodzi\":)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak