Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, zasypać cukrem i odstawić, aż puszczą sok. Potem sok zlać. Gotować truskawki 5 minut, zalać sokiem owoce i zagotować.
Obrać skórkę z połowy cytryny i pokroić w centymetrowe paski.Odstawić na 2 godziny, dodać skórkę cytrynową, zagotować, konfitury przekładać do słoików i mocno zakręcić.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    u mnie w domu, taka konfitura najlepiej \"schodzi\":)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    co roku przygotowuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetna!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie ma to jak domowa konfitura :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    bardzo ciekawe musze sprubowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !