Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1/2 szklanki
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby sparzyć, umyć i ugotować. Pokroić w paski. Odlać potrzebną ilość wywaru grzybowego i dodać trochę wody. Zagotować. Dodać grzyby i przesmażoną na maśle cebulą. Zagęścić mąką i śmietaną. Doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak