Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa babka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kisiel wiśniowy 1 sztuka
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 5 sztuk
cukier 1 1/4 szklanki
olej 3/4 szklanki
woda 1 szklanka
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa babka.

Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia.Żółtka utrzec z cukrem.Następnie dodawac,stopniowo ucierając,na przemian olej,mąkę i wodę.Na koniec dodac ubitą pianę z białek.Ciasto podzielic na trzy części: do jednej dodac kisiel,do drugiej kakao,a do trzeciej mąkę ziemniaczaną.Formę keksową posmarowac tłuszczem,posypac mąką.Do formy wlac ciasto ciemne,białe i różowe.Piec w temp.180 stopni około godzinę.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem lub polac polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.10.2011 20:57
fajna babeczka;)
Elżbieta17 28.09.2011 09:25
Pyszna babka:)
Dorota59 09.07.2011 18:32
szkoda,że nie ma zdjęcia-musi pięknie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak