Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą budyniowo- kokosową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
cukier 4 łyżki
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka
galaretki 2 opakowania
dżem wg uznania
poncz wg uznania
Biszkopt 1 z 4 jaj

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą budyniowo- kokosową

Zagotować mleko zostawiając część do rozprowadzenia budyniu.Do mleka wsypać wiórki,chwilę gotować.Dodać cukier i rozrobiony budyń.Ugotować i wystudzić.Utrzeć lub zmiksować z margaryną.Obie galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, odstawić do stężenia.Biszkopt przekroić.1część lekko nasączyć ponczem ,posmarować dżemem i wyłożyć przygotowany krem .Zalać tężejącą galaretką .Przykryć drugą połową biszkoptu.Można oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 08.12.2011 21:02
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak