Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
dowolne mięso wieprzowe 50-60 dag
wędlina 50-60 dag
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na szybko

Kapustę wypłukać i postawić do gotowania.Mięso umyć pokroić w kostkę dodać do kapusty. Grzyby sparzyć,umyć, obgotować i dodać do bigosu z częścią wywaru grzybowego.Posolić.Cebulę przesmażyć na oleju , dodać kiełbasę, wszystko razem przesmażyć.Oprószyć mąką dobrze wymieszać,dodać do bigosu,doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak