Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
- Soczewicę gotujemy, aż będzie miękka. Odstawiamy i przykrywamy.
- Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstego pesto. Doprawiamy solą, pieprzem, miksujemy jeszcze kilka sekund. Przekładamy do dużej miski.
- Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym oraz soczewicą. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy. Danie podajemy ciepłe udekorowane pomidorkami czereśniowymi

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    Fajne połaczenie składników !
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    może być pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smacznie i zdrowo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wyglada !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wyglada !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wyglada !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wyglada !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wyglada !
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    proste i bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !