Sposób przygotowania

W lekko osolonej wodzie gotujemy korpus, następnie dorzucamy marchew(ok. 20 dag) i pietruszkę(ok. 20 dag) i por (10 dag) czekamy aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie dorzucamy drobno pokrojone ziemniaki (30 dag) , a samą zupę doprawiamy majerankiem Prymat, czarnym pieprzem Prymat, przyprawą uniwersalną Kucharek i odrobiną soli ziołowej Prymat. Gdy rosołek będzie gotowy dodajemy przecier pomidorowy (6 łyżeczek) a potem mąkę (4 łyżki). Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    tradycyjna zupka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    tradycyjna...zawsze smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Taka zupka jest the best!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moja ulubiona
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    najlepsza zupa ;-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    zawsze smaczna zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszna pomidorowa zupka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    lubię pomidorową :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    taka zrobię dzisiaj!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !