Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 8 szt
kasza jaglana 1/2 szkl
bulonetka 1 szt
jajko 3 szt
masło 3 łyzki
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakarepka nadziewana kaszą jaglaną

Kalarepki sparzyć wrząca wodą, wydrążyć środki. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Masło z żółtkami utrzeć, dodać ubitą pianę z białek, bułkę tartą, połączyć z ryżem,wsypać zieleninę przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać. Kalarepy napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, podlać 1 szkl rosołu zrobionego z bulionetki i udusić do miękkości. Mąkę wymieszać z ketchupem i odrobiną zimnej wody, dodać do sosu zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.11.2012 22:52
Takiej nie jadłam.
ankaryba 22.06.2012 11:11
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak