Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać kakao i miód. Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika i sodą. Stopniowo dodawać do masy. Na końcu dodać śmietanę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać bakalie. Tyle ile chcemy.
Ciasto wylać do wcześniej wysmarowanej margaryną i osypaną bułką tartą blachy.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po wyjęciu piernika i ostudzeniu polać go polewą kakaową.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię pierniczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię piernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny pierniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !