Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski domowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 35 dkg
mleko 15 łyżek
mąka 5 łyzek
białko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski domowe

W ciepłym mleku stopić masło,dodać mąkę wymieszaną w odrobinie zimnego mleka ,posolić dodać pianę z białek,smażyć na bardzo gorącym tłuszczu,nakładając łyżką.
Kluski służą jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 03.10.2011 19:25
domowe najsmaczniejsze
Mariusz10 22.09.2011 23:19
fajne
Gosia32
Gosia32 03.07.2011 13:05
moje ulubione
jolaxa 12.06.2011 21:10
pycha
annagebalska 20.04.2011 08:55
pycha
MAR3STA 10.03.2011 16:17
nie ma to jak domowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak