Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe anioły

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jajek 3
migdały 250g
cukier puder 200g
wiśniówka 1 łyżka
cynamon 1 łyżka
konfitura wiśniowa 4 łyżki
margaryna 5g
perełki do dekoracji
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe anioły

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Napełnić masą szklankę i odstawić. Do pozostałej masy wsypać drobno zmielone migdały, dodać wiśniówkę i cynamon. Zagnieść ciasto. Na papierze narysować postać anioła:) i wyciąć ją. Ciasto rozwałkować Przykładając stworzony przez nas szablon wycinać anioły.
Margaryną natrzeć blaszkę. Ułożyć na niej anioły i piec w temperaturze 160 stopni C jakieś 8minut.
Odłożoną wcześniej masę wymieszać z łyżką wody. Udekorować nią anioły,np. malując skrzydła:) Pozostałe elementy ozdobić perełkami dekoracyjnymi i konfiturą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 25.08.2012 18:40
jeśli z migdałami to już dobre. a można przecież i prościej wykrawać ciasteczka
Ewelina38 03.06.2012 22:42
nie jadłam takich ale muszą być bardzo smaczne
gacopierz23 31.05.2012 15:55
ciekawe
Ania67 24.05.2012 08:43
rewelacja
Ela15 20.05.2012 12:29
super pomysł
olkaaa 12.05.2012 11:50
fajne
olkaaa 12.05.2012 11:50
fajne
[email protected] 27.04.2012 16:44
pyszne
Ewa111 20.03.2012 15:42
a można przerobić i na Wielkanoc upiec zające?
Marzena34 09.03.2012 17:26
nazwa świetna przepis też
Marta1986 14.02.2012 12:04
niam niam
AgaS10 01.02.2012 18:00
świetne:)
irenka 26.01.2012 21:11
fajne
Kuchareczka2 25.12.2011 09:57
super
Anna152 02.03.2011 12:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak