Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Napełnić masą szklankę i odstawić. Do pozostałej masy wsypać drobno zmielone migdały, dodać wiśniówkę i cynamon. Zagnieść ciasto. Na papierze narysować postać anioła:) i wyciąć ją. Ciasto rozwałkować Przykładając stworzony przez nas szablon wycinać anioły.
Margaryną natrzeć blaszkę. Ułożyć na niej anioły i piec w temperaturze 160 stopni C jakieś 8minut.
Odłożoną wcześniej masę wymieszać z łyżką wody. Udekorować nią anioły,np. malując skrzydła:) Pozostałe elementy ozdobić perełkami dekoracyjnymi i konfiturą.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    niam niam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nazwa świetna przepis też
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a można przerobić i na Wielkanoc upiec zające?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nie jadłam takich ale muszą być bardzo smaczne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    jeśli z migdałami to już dobre. a można przecież i prościej wykrawać ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !