Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z imbiru według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

imbir 1 kg
cukier 1 kg
woda 1 litr
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z imbiru według Agi

Imbir obieramy jak tylko nam się uda najcieniej i trzemy na grubej jarzynowej tartce.Przy tarciu odczepiają nam się twarde kawałki i włókna.Zalewamy je wodą i gotujemy ok. 1/2 godziny.Odcedzamy a do wywaru wsypujemy cukier,gotujemy kilka minut,dodajemy utarty imbir i dobrze zagotowujemy.Odstawiamy na 24 godziny.Następnego dnia gotujemy 15 minut dodając sok wyciśnięty z cytryny.Syrop przelewamy do małych słoiczków.My używamy do herbaty,do mięsa,jako aromat do ciast a nawet do wody mineralnej.Polecam:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 11.02.2012 10:56
super
calliope 02.12.2011 10:19
fajny pomysł :)
ronald88 17.05.2011 09:33
mniam
Justyna Jussstiii 21.04.2011 13:05
super
Ania67 25.03.2011 09:42
Do piwa w sam raz
alaaa 01.03.2011 11:25
ciekawe,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak